نمایشگاه عکس حمید نبوی
پنج‌شنبه 24 آبان، در خانه هنرمندان ایران حدود 100 عکس از حمید نبوی، معمار و عکاس، به نمایش گذاشته شد. عکسها متعلق به سالهای 1348 تا 1355، و پروژه مستندنگاری استاد میرفندرسکی از بافت تاریخی میدان نقش جهان و بناهای مرتبط است. در این پروژه مهندس معمار حمید نبوی تهیه عکس‌ها را به عهده داشت و بیش از هزار اسلاید از او باقی مانده است.
نبوی در سال 1396 تصمیم به برپایی نمایشگاهی از عکسهای این پروژه داشت، او خود 100 عکس که بستر، بافت اصلی و برخی از جزئیات را نشان می‌داد انتخاب و آماده کرده بود و از بد حادثه پیش از برگزاری نمایشگاه درگذشت.
حمید نبوی و همسرش ژیلا ریاض که در مدرسه فرهاد توران میرهادی آموزشهای نخستین را دریافت کرده بود، به توران خانم علاقه فراوان داشتند. ژیلا در تابستان 1403، به پیشنهاد دکتر سوزان حبیب که او نیز در مدرسه فرهاد تحصیلات اولیه را گذرانده و نیز عضو شورای کتاب کودک و عضو فرهنگنامه کودکان و نوجوانان است، تصمیم گرفت از عکسهای آمادۀ نمایش حمید نبوی نمایشگاهی برگزار کند و درآمد آن را به شورا و فرهنگنامه اهدا کند. مسئولیت برگزاری نمایشگاه به همکار توانا و با تجربه مریم حیدری، عضو شورای کتاب کودک و سوزان حبیب سپرده شد و آنها به کمک ژیلا ریاض، پروین فخاری‌نیا و مژگان کمپانی و چند نفر از همکاران فرهنگنامه و شورا این کار را به ثمر رساندند و نمایشگاه در روز 24 آبان در خانه هنرمندان، گالری زمستان افتتاح شد.
نمایشگاه در روز افتتاح با استقبال فراوان روبه‌رو شد. در این روز ابراهیم حقیقی هنرمند برجستۀ هنرهای تجسمی، درباره دورۀ دانشجویی خود و حمید نبوی و عکاسی‌های حرفه‌ای او برای پروژه استاد میرفندرسکی، به گروه بزرگ بازدید کننده اطلاعات خوبی ارائه کرد. سپس استاد سیروس باور از همان پروژه که مطالعۀ بافت تاریخی و بناهای میدان نقش جهان بود، صحبت کرد و پس از او مهندس روزبه خسروی در همین زمینه‌ها صحبت کوتاهی کرد. آقای پرهیزگار نیز پس از گفتگویی دربارۀ حمید نبوی، سه نقاشی از او را که نزد ایشان بود به مریم حیدری و نیلوفر نبوی دختر حمید هدیه کرد.
بدین ترتیب ارتباط با عکسهای نمایشگاه عمق بیشتری پیدا کرد. گروه بزرگی از معماران و هنرمندان دیگر و نیز خانم‌ها نوش‌آفرین انصاری، پندارخمارلو، سوری مرتضایی فرد و سحر ترهنده و آقایان دکتر صادق سجادی، علیرضا میرفخرایی، نصرالله افاضل و تعدادی از اعضای شورای کتاب کودک و فرهنگنامه و نیز بازدید کنندگان دیگر از نمایشگاه دیدن کردند.
این نمایشگاه تا 30 آبان (به جز شنبه) از ساعت 13 تا 20 در خانه هنرمندان ایران دایر است.
شما را به بازدید از نمایشگاه و حمایت از این شیوه یاری‌رسانی برای ادامه کار فرهنگنامه دعوت می‌کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *