عُمان کشوری است در جنوب شرقی شبهجزیرۀ عربستان، واقع در جنوب غربی آسیا. از شمال به خلیج فارس، تنگۀ هرمز و دریای عمان، از شرق به دریای عرب، از جنوب غربی به یمن و از غرب به عربستان سعودی و امارات متحدۀ عربی محدود است. بخش شمالی عمان شبهجزیرۀ مُسَندُم است که از خاک اصلی کشور جداست. عمان 500 309 کیلومتر مربع وسعت دارد.
عُثمانی، امپراتوری نام سلسلهای از حاکمان و شاهان است که در سدۀ چهاردهم میلادی در ترکیه تشکیل شد و تا سدۀ بیستم میلادی به درازا کشید. این امپراتوری حدود سه قرن بر بخش بزرگی از آسیا تا آفریقا و جنوب شرقی اروپا حکم راند و در سال 1922م، ملیگرایان ترک بهرهبری مصطفی کمال پاشا (آتاتورک) پس از مبارزهای طولانی، با بر کنار کردن آخرین شاه عثمانی، سلطان محمد ششم، به آن پایان دادند. بنیانگذار این امپراتوری، عثمان بیک نام داشت.
عُنصُری، ابوالقاسم حسن (431-350 ﻫ ق) ملکالشعرای دربار سلطان محمود غزنوی و ندیم و همنشین او بود.
عَطامَلِک جوينى، علاءالدين (681-623 ﻫ ق) سياستمدار و تاريخنويس ايرانى و نویسندۀ کتاب تاريخ جهانگشا است. او برادر شمسالدين محمد جوينى، وزیر دورۀ ایلخانان است.
عَدد مفهومی ریاضی است که انسان برای شمارش و اندازهگیری پدید آورد. نخست عددهای طبیعی (…,1,2,3) شناخته شدند و با گسترش دامنۀ نیازهای آدمی عددهای دیگر ازجمله عدد کسری، منفی و صفر پدید آمد. در نتیجه، مفهوم عدد گسترش یافت و عدد کاربردهای بیشتر و دقیقتری پیدا کرد، مانند جمع، تفریق، ضرب و تقسیم.
عِلم تلاش و فعالیت انسان برای شناخت، درک و فهم پدیدهها و رویدادهای طبیعت، جهان و عالم است. علم با جستجو، کندوکاو، آزمایش، تجربه، تخیل، خلاقیت، پشتکار و دقت بهدست میآید. علم بهطورکلی از حوزههای علوم فیزیکی، علوم زیستی و علوم اجتماعی تشکیل میشود. علوم فیزیکی به مطالعۀ موجودات غیر زنده، علوم زیستی به مطالعۀ موجودات زنده و علوم اجتماعی به مطالعۀ جوامع انسانی میپردازد. حوزههایی که از پیوند این علوم تشکیل میشود میانرشتهای نامیده میشود. به آنچه علم تولید میکند دانش (معرفت) علمی میگویند. فناوری محصول دیگر علم و حاصل کاربرد علم در عمل است. حوزههایی مانند فلسفه، الاهیات، ادبیات و هنر نیز دانش تولید میکنند. در گذشته این حوزهها جزو علم به شمار میآمد. آنچه امروز علم را از این حوزهها جدا میکند روشهایی است که در علم بهکار میرود.