فیلمنامه (سناریو) متنی است که با توضیح صحنه، پرداخت شخصیت، گفتگو (دیالوگ) و هر نوع گفتار یا موسیقی، برای روایت فیلم نوشته میشود. تمام فیلمهای کوتاه، نیمهبلند، بلند و مجموعهای، در انواع داستانی، انیمیشن، تجربی و مستند، به فیلمنامه یا طرح مکتوب نیاز دارند. در فیلمنامه، تمام اتفاقات گذشته، حال و آینده به زمان حال ساده روایت میشود. به نویسندۀ فیلمنامه فیلمنامهنویس میگویند. فیلمنامهنویس فیلمنامه را براساس ایده و طرحی از خود یا شخص دیگر و یا مؤسسهای مینویسد. فیلمنامهنویس میتواند دستیار، همکار و مشاور برای ایدهپردازی، تحقیق، داستانپردازی، دیالوگنویسی و بازنویسی فیلمنامه داشته باشد.
فَرَوَرْتیش (پادشاهی حدود 625-655 ق م) دومین پادشاه از سلسلۀ ماد که پس از پدرش دیاُاکو توانست با اتحاد قبایل مختلف ماد، اولین حکومت یکپارچه و متحد را تأسیس کند.به زبان یونانی او را فرااورتِس و به زبان ایلامی (عیلامی) او را پیرّومارتیش مینامند.
فوتسال (فوتبال سالنی) نوعی بازی فوتبال است که در آن دو گروه (تیم) پنجنفری با توپی ویژه در سالنی سرپوشیده به رقابت میپردازند. فوتسال ترکیبی است از دو واژۀ اسپانیایی futbol بهمعنای فوتبال و sala بهمعنای درون سالن.
فوتبال ورزشی است گروهی که میان دو تیم یازدهنفری در زمینی مستطیلیشکل و با توپ برگزار میشود. هریک از دو تیم میکوشد توپ را وارد دروازۀ تیم حریف کند و امتیاز بهدست آورد. بازیکنان فوتبال میتوانند با پا، سینه یا سر به توپ ضربه بزنند و فقط دروازهبانها مجازند در محوطۀ جریمه (پنالتی) با دست نیز توپ را بگیرند. در بعضی از کشورها مانند ایالات متحد امریکا به فوتبال ساکِر میگویند. واژۀ فوتبال مرکب از فوت بهمعنای پا و بال بهمعنای توپ است. فوتبال از محبوبترین بازیها با توپ است و تماشاچیان بسیار دارد.
فولاد آلیاژ آهن و کربن است و از طریق خالصسازی چدن یا آهن اسفنجی بهدست میآید. آلیاژ از ترکیب کردن یک عنصر فلزی اصلی که به آن عنصر پایه میگویند، با یک یا چند عنصر فلزی یا غیرفلزی دیگر که به آنها عناصر آلیاژی میگویند، ساخته میشود. بیش از هزار نوع فولاد با کاربردهای گوناگون در کارخانههای فولادسازی تولید میشوند. هر یک از آنها خواص مکانیکی مانند سختی، ضربهپذیری و قابلیت چکشخواری و جوشکاری و خواص متالورژیکی مانند عناصر آلیاژی، ساختار، اندازه و ابعاد دانهبندی در مقیاس میکروسکوپ مخصوص به خود دارند. خواص مکانیکی فولادها به نوع و درصد عناصر آلیاژی آنها بستگی دارد. میزان کربن در فولادهای مختلف بین 002/0 تا 2 درصد است. با افزایش درصد کربن در فولاد، استحکام و سختی آن بیشتر میشود و انعطافپذیری و قابلیت شکلدهی آن کاهش مییابد، تُردتر و شکنندهتر میشود و قابلیت جوشکاری آن کم میشود. با افزودن مقدار کمی عناصر آلیاژی مانند گوگرد، فسفر، سیلیسیم، منگنز، منیزیم، کبالت، کروم، نیکل، تیتانیم و وانادیم به فولاد ساده، فولاد آلیاژی بهدست میآید. با افزودن مقادیر مناسبی از عناصر آلیاژی مذکور، میتوان خواص مکانیکی فولاد را بهبود بخشید تا ضمن آنکه سختتر می شود، تُردی و شکنندگی آن کاهش یابد و میزان انعطافپذیری و چکشخواری آن بالا رود.
فیزیک علمی است که به مطالعۀ همۀ پدیدههای طبیعت و پژوهش دربارۀ ماده و انرژی و تأثیر متقابل آنها میپردازد. فیزیکدان فردی است که در این رشته از علم کاوش میکند. فیزیکدانان میکوشند تا قوانین حاکم بر طبیعت را کشف کنند، برای آنها نظریهها و مدلهایی بسازند، به ماهیت و ویژگیهای ماده و اجزای تشکیلدهندۀ آن پِی ببرند، اثر متقابل آن اجزا را بر یکدیگر بشناسند و دلیل رفتارهایی را که از آن اجزا بروز میکند دریابند. آنها در جستجوی آناند که بدانند: منابع انرژی و انواع آن کدام است؟ انرژی چگونه تولید میشود؟ چگونه تبدیل و جابهجا میشود؟ و چگونه میتوان آن را به دلخواه مصرف کرد؟