طاووس پرندهای است زیبا از خانوادۀ قرقاول که بومی جنوب آسیاست. سه گونه از این پرنده شناخته شده است که 2 گونۀ آن در نواحی ساحلی، دشتها و جنگلهای جنوب آسیا و یک گونۀ آن در کنگو (در افریقا) زندگی میکنند. زیستگاه طاووس آبی یا هندی در هند و سریلانکا و طاووس سبز یا جاوهای در جنوب شرقی آسیا از هند تا جزایر جاوه است. طاووس را بهعنوان پرندۀ زینتی به سراسر جهان بردهاند.
طهماسب اول صفوی (پادشاهی984-930ﻫ ق) دومین پادشاه سلسلۀ صفویان است که در خردسالی بهجای پدرش، شاه اسماعیل اول، به سلطنت رسید. از رخدادهای دورۀ طولانی سلطنت او، اختلاف بین امرای قزلباش، جنگ میان ایران و عثمانی و جنگ با ازبکها بود. او توانست با وجود این مشکلات وحدت و یکپارچگی کشور را حفظ کند.
طٰهٰ حسين ( Hussein Taha، 1973-1889 م) نويسنده و از پيشگامان جنبش نوين ادبى در مصر است. زندگينامۀ خودنوشت او بهنام آن روزها (الايام) شهرت جهانى دارد.
طول و عرض جغرافیایی (مختصات جغرافیایی) موقعیت هریک از نقاط سطح کرۀ زمین را نسبت به نصفالنهار مبدأ (رصدخانۀ گرینویچ، نزدیک لندن) و خط استوا نشان میدهد. واحد اندازهگیری طول و عرض جغرافیایی درجه است. هر درجه 60 دقیقه و هر دقیقه 60 ثانیه است. از طول و عرض جغرافیایی برای تعیین مسیرهای دریایی، هوایی، زمینی و نیز رسم نقشههای جغرافیایی استفاده میشود. سامانۀ مکانیابی جهانی ماهوارهای سازوکاری دقیق برای تعیین طول و عرض جغرافیایی است.
طالقانی، سید محمود (1358- 1289ﻫ ش) روحانی انقلابی، مفسر قرآن، فعال سیاسی، عضو مجلس خبرگان قانون اساسی و نخستین امامجمعۀ تهران پس از انقلاب اسلامی است.
طوس (توس) ناحیهای تاريخى است در خراسان، نزدیک نیشابور و در کنار رود کَشَفرود. در بعضى از منابع تاریخی آمده است که جمشيد، پادشاه پيشداديان، طوس را بنا نهاد. توس يکى از پهلوانان شاهنامه،آن را بازسازی کرد و این ناحیه توس نام گرفت.