گُرسنگی حالت ناخوشایند و ناراحتکنندهای است که براثر نیاز انسان به غذا احساس میشود. احساس گرسنگی در بدن همراه با انقباض ماهیچههای معده و گاه همراه با درد است. نخستین نشانۀ گرسنگی، کاهش گلوکز یا قندِ خون است. این کاهش از طریق اعصاب حسی به غدۀ هیپوتالاموس در مغز، که یکی از کارکردهای آن تشخیص و تحریک گرسنگی است، فرستاده میشود و این غده از طریق اعصاب حرکتی، فرد را برای رفع گرسنگی آماده میکند. غریزۀ گرسنگی در همۀ جانداران سبب سلامت و بقا است، اما نارسایی غذایی و بیغذایی سبب درد، بیماری، عدم فعالیت و مرگ میشود.
کُنت، اگوست (Auguste Comte 1798-1857 ،م) فیلسوف و متفکر اجتماعی فرانسوی، و بنیانگذار فلسفۀ اثباتگرایی(پوزیتیویسم) است. او اصطلاح جامعهشناسی را برای بررسی و شناخت پدیدهها و رویدادهای اجتماعی بهکار برد.
اِسپنسِر، هِربِرت (Herbert Spencer،1903-1820م) فیلسوف و جامعهشناس انگلیسی و از پیشروان نظریۀ تکامل در زمینۀ زیستشناسی و علوم اجتماعی است.
اَرانی، تقی (1318-1281 ﻫ ش) نویسنده، روزنامهنگار و فعال سیاسی ایرانی است.
آریانپور، امیرحسین (1380-1303ﻫ ش) جامعهشناس، استاد دانشگاه و پژوهشگر ایرانی است. او در زمینههای تاریخ، جامعهشناسی، فلسفه و هنر به مطالعه و پژوهش پرداخت و در این زمینهها، چند کتاب تألیف و ترجمه کرده است.
کانون اصلاح و تربیت سازمانی است برای نگهداری، اصلاح و بازپروری کودکان و نوجوانانی که مرتکب بِزِه یا جُرم (کار خلاف قانون) میشوند. هدف این سازمان جداسازی کودکان و نوجوانان بزهکار از مجرمان بزرگسال و ایجاد محیط و امکانات مناسب برای آنهاست، تا برای بازگشت به زندگی عادی در جامعه آماده شوند. بزهکاری کودکان و نوجوانان معمولاً گدایی، تخریبِ اموال دیگران، کتککاری (ضربوجَرح)، رانندگی بدون گواهینامه و خطرآفرین و دزدیهای کوچک است. گاهی نیز بهوسیلۀ باندهای توزیع مواد مخدر به حمل و فروش این مواد مجبور میشوند.